Potpisani ugovori sa korisnicima subvencija za samozapošljavanje

Bez autora
Jun 16 2010

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić danas je potpisao ugovore sa novim korisnicima subvencija Vlade Vojvodine za samozapošljavanje i novo zapošljavanje u Skupštini AP Vojvodine. Na nedavno završenom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavnje i ravnopravnost polova odobrena su sredstva za samozapošljavanje 588 nezaposlenih u Pokrajini, kao i subvencije za 473 nova radna mesta u već postojećim preduzećima. Za ovu namenu odezbeđeno je 154,8 miliona dinara. Danas je preko ovog programa 1061 lice ostvarilo uslove za zasnivanje radnog odnosa. Za nepunih mesec dana od raspisivanja konkursa, u Vojvodini je otvoreno preko hiljadu radnih mesta, čime Vlada nastavlja trend smanjenja nezaposlenosti. Do kraja ove godine za realizaciju ovih programa planirano je još oko 100 miliona dinara. U prisustvu predstavnika nacionalnih filijala za zapošljavanje iz Sombora, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Zrenjanina, Pančeva, Kikinde, Subotice i Vršca, između ostalog, potpisani su ugovori za otvaranje staklorezačke radnje, kozmetičkog salona, novo zapošljavanje u ugostiteljskim objektima, auto-parkovima i drugo.

Potpisani ugovori sa novim korisnicima subvencija Vlade Vojvodine za samozapošljavanjePredsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić danas je potpisao ugovore sa novim korisnicima subvencija Vlade Vojvodine za samozapošljavanje i novo zapošljavanje u Skupštini AP Vojvodine.

Na nedavno završenom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavnje i ravnopravnost polova odobrena su sredstva za samozapošljavanje 588 nezaposlenih u Pokrajini, kao i subvencije za 473 nova radna mesta u već postojećim preduzećima. Za ovu namenu odezbeđeno je 154,8 miliona dinara.

Danas je preko ovog programa 1061 lice ostvarilo uslove za zasnivanje radnog odnosa.

Za nepunih mesec dana od raspisivanja konkursa, u Vojvodini je otvoreno preko hiljadu radnih mesta, čime Vlada nastavlja trend smanjenja nezaposlenosti. Do kraja ove godine za realizaciju ovih programa planirano je još oko 100 miliona dinara.

U prisustvu predstavnika nacionalnih filijala za zapošljavanje iz Sombora, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Zrenjanina, Pančeva, Kikinde, Subotice i Vršca, između ostalog, potpisani su ugovori za otvaranje staklorezačke radnje, kozmetičkog salona, novo zapošljavanje u ugostiteljskim objektima, auto-parkovima i drugo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik